• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

De beekridder; een heerlijke zoetwatervis

In de kristal heldere wateren van IJsland leeft de Beekridder, ook wel 'Arctic Charr' genoemd in het Engels. De Beekridder is tevens de meest Noordelijk levende zoetwatervis ter wereld. De Beekridder zwemt in het wilde, maar wordt ook in IJsland geheel biologisch gekweekt. Het is een zeer zuivere vis, wat wil zeggen dat er bij het kweken geen antibioticum, of andere medicijnen worden gebruikt. Ook wordt er geen genetische modificatie toegepast. Bovendien wordt de kweek van Beekridder in IJsland ondersteund door uitsluitend groene energie. MEt recht een echte duurzame vis dus!

Heerlijk vers en gerookt

De Beekridder is een zilverbruine vis met rossige borst- en buikvinnen, heeft rood tot licht roze vlees en komt voor in Lapland, IJsland, Groenland en Schotland. De vis is erg populair in Duitsland, Frankrijk en Italië en u zult de vis daar dan ook regelmatig aantreffen op menukaarten in restaurants, onder de namen 'Omble Chevalier en Seasaibling. De laatste tijd wordt in Nederland  de verse beekridder steeds bekender. Naast de verse variant is Beekridder ook heel goed te roken. 

Beekridder roken

Beekridder kan op twee manieren gerookt worden; namelijk warm en koud. Bij de eerste methode zal bij het roken de temperatuur tussen 60 en 80 graden Celsius zijn. Bij koud roken ligt de temperatuur van de rookkast lager. Het is dan van belang dat de thermometer niet boven de 30 graden uitkomt. Het grootste verschil in beiden processen is dat bij warm roken de vis niet alleen een lekkere rooksmaak krijgt, maar ook gegaard wordt tijdens het rookproces. Bij koud roken wordt de vis weliswaar geconserveerd, maar gaart deze niet. Koud roken is daarom voornamelijk om de vis te voorzien van een authentieke rooksmaak. Het vles blijft bij koud roken ook wat zachter. Wanneer u Gerookte Beekridder koopt, zult u vaak te maken hebben met de koud gerookte variant.

Een eerlijke vis, met een fijne smaak

Ondanks dat veel mensen Gerookte Beekridder vinden lijken op gerookte zalm, heeft het naast een andere structuur ook een veel verfijndere smaak. Mensen die de smaak van gerookte zalm te uitgesproken vinden, kunnen Gerookte Beekridder vanwege z'n verfijnde smaak vaak juist wel erg waarderen. De gerookte Beekridder kent vele toepassingen. Zo kunt u Gerookte Beekridder op toast eten, maar ook verwerken in een salade, of een pastagerecht. Hier staat een heerlijk reept met Gerookte Beekridder.


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl