• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Hoe bereid je de perfecte Zeebaarsfilet?

Zeebaars is een geliefde vissoort dankzij zijn verfijnde smaak en stevige textuur. Het bereiden van zeebaarsfilet kan op verschillende manieren, maar een van de meest populaire methoden is het bakken van de filet.

Voorbereiding

Om een heerlijk knapperige huid te verkrijgen bij het bakken van vis, is het essentieel om de filets zorgvuldig droog te deppen. Zodra de filets goed droog zijn, kunnen de kruiden worden toegevoegd. Bestrooi beide zijden van de vis met zeezout en zwarte peper. Dit benadrukt de natuurlijke smaak van de zeebaars optimaal.

Bakken

Verhit de pan: Zet een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en voeg olijfolie toe. Laat de olie goed heet worden voordat je de filets toevoegt. Een hete pan voorkomt dat de vis blijft plakken en zorgt voor een knapperig vel.

Bakken met vel naar beneden: Leg de zeebaarsfilets met de velkant naar beneden in de hete pan. Druk de filets zachtjes aan met een spatel om te voorkomen dat ze opkrullen. Bak de filets gedurende 3-4 minuten zonder te bewegen, zodat het vel mooi krokant kan worden.

Filets omdraaien: Draai de filets voorzichtig om met een spatel. Bak de andere kant nog eens 2-3 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. De vis moet net gaar zijn en makkelijk uit elkaar vallen.

Serveren

Presentatie: Leg de gebakken zeebaarsfilets op een voorverwarmd bord. Serveer met partjes citroen en garneer met verse kruiden zoals peterselie of dille, indien gewenst. De citroenpartjes kunnen over de vis worden uitgeknepen voor extra frisheid.

Bijgerechten: Gebakken zeebaarsfilet combineert uitstekend met diverse bijgerechten zoals gegrilde groenten, een frisse salade, of een aardappelpuree.

Tips en Variaties

  • Boter en Knoflook: Voor extra smaak kun je aan het einde van het bakproces een klontje boter en een teentje knoflook toevoegen aan de pan. Bedruip de filets met de gesmolten boter voor een rijke smaak.

  • Witte Wijn: Blus de pan af met een scheutje witte wijn na het bakken van de filets. Dit zorgt voor een lichte saus die je over de vis kunt schenken.

  • Ovenbereiding: Voor een meer gelijkmatige garing kun je de filets na het aanbraden in de oven verder garen. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de filets nog 5-7 minuten.

Zelf aan de slag? Koop hier uw verse Zeebaarsfilet 500 gr. (palingshop.nl). 





<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl