• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Hoe moet je Kabeljauwfilet bakken?

Kabeljauw is een heerlijke en gezonde vis die op verschillende manieren kan worden bereid. Hier lees je bijvoorbeeld een kabeljauw recept uit de oven. In dit artikel focussen we ons op het bakken van kabeljauwfilet. Het is namelijk belangrijk om te weten hoe je kabeljauwfilet het beste kunt bakken, zodat je een smakelijk en gezond gerecht kunt bereiden. In dit artikel zullen we je een aantal tips geven om thuis de beste kabeljauwfilet te bakken!

Kies de juiste kabeljauwfilet

Voordat je begint met het bakken van de kabeljauwfilet is het belangrijk om de juiste vis te kiezen. Kies voor verse kabeljauwfilet van goede kwaliteit. De filet moet stevig zijn en een heldere, glanzende uitstraling hebben. Controleer ook of er geen bruine plekken op de filet zitten, dit kan duiden op veroudering. Je kunt kiezen om kabeljauwfilet zonder huid of met huid te bereiden. Wij van Palingshop.nl zeggen altijd, maak de vis klaar MET huis, want in de huid zitten lekkere smaakstoffen die ook in het vlees trekken. Ook heb je nog de keuze tussen kabeljauwfilet en kabeljauwhaas. Meer hierover lees je in ons artikel: Waarom is kabeljauw gezond voor jou.

Bereid de kabeljauwfilet voor

Voordat je de kabeljauwfilet gaat bakken, is het belangrijk om de vis goed voor te bereiden. Dep de filets goed droog met keukenpapier. Hoe droger de vis, hoe makkelijk je deze kunt bakken in de boter en hoe minder het spettert. Bestrooi de filets met een beetje zout en peper naar smaak. Laat de filets vervolgens even rusten zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. sommige mensen gebruiken bloem om de vis in te bakken. Onze voorkeur gaat uit naar zo natuurlijk mogelijke vis, dus wij raden aan om alleen kruiden te gebruiken.

Gebruik de juiste pan

Kabeljauwfilet kan het beste worden gebakken in een anti-aanbakpan met een beetje olie, maar onze voorkeur gaat uit naar roomboter. De roomboter geeft ook weer een beetje romigheid mee aan de vis als deze in de pan ligt. De pan moet groot genoeg zijn zodat de filets niet te dicht op elkaar liggen en je de vis makkelijk kunt omdraaien.

Bak de kabeljauwfilet op de juiste temperatuur

Zet de pan op een middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Laat de boter heet worden voordat je de kabeljauwfilet in de pan doet. Als de vis goed droog is hoe je deze met de huid naar beneden, als je met huid bakt, in de pan. Bak de filets ongeveer 3 tot 4 minuten. Als de huid mooit bruin is, keer de filet dan om en laat nog 2 tot 3 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de kabeljauwfilet. Dikkere filet moet iets langer garen dan de wat dunnere filet (zoals het staartstuk bijvoorbeeld).

Controleer of de vis gaar is

Om te controleren of de kabeljauwfilet gaar is, kun je een vork of mes in het dikste deel van de filet steken. Als de vis makkelijk uit elkaar valt en niet meer doorzichtig is, dan is de vis gaar. Laat de filet niet te lang in de pan liggen, je kunt de vis dan eventueel in aluminiumfolie nog heel even later doorgaren.

Kabeljauw serveren & variatie in smaak

Serveer de kabeljauwfilet direct na het bakken. Je kunt de vis serveren met bijvoorbeeld groenten, aardappelen of rijst. Garneer de vis eventueel met wat verse kruiden zoals peterselie of dille. Je kunt de kabeljauwfilet op verschillende manieren op smaak brengen. Voeg bijvoorbeeld wat knoflook, citroensap, tijm of rozemarijn toe aan de boter waarin je de vis bakt. Dit geeft de vis extra smaak en aroma.

Bak de kabeljauw niet te lang!

Tot slot is eigenlijk de belangrijkste tip om nog eens te herhalen: bak de kabeljauwfilet niet te lang! De kabeljauw wordt droog en taai als deze te gaar wordt endit  wil je je gasten (of jezelf) natuurlijk niet voorschotelen. Door de vis op de juiste manier te bereiden en niet te lang te bakken, behoud je de sappigheid en smaak van de kabeljauwfilet en zet je een heerlijk gerecht op tafel om van te genieten!


Koop hier verse Kabeljauwfilet om zelf te bakken

Vers van het mes en gekoeld geleverd


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl