• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Hoe moet je Zalmfilet bakken?

Zalm is wereldwijd een van de meest gegeten vissoorten. Verse Zalmfilet kan je heerlijk bakken en is ook nog eens erg gezond! Er zijn verschillende soorten zalm, namelijk wilde zalm en kweekzalm. Over de verschillen in zalm lees je in dit artikel meer. Wat voor zalmfilet je dan ook gaat eten, ze moeten allemaal klaargemaakt worden.

Hoe kun je Zalmfilet het beste bakken?

In dit artikel leggen we je uit hoe je zalmfilet het beste kunt bakken. In dit voorbeeld gebruiken we zalmfilet met huid, maar je kunt ook zalmfilet zonder huid gebruiken. Er zit echter wel veel smaak in de huid van de zalmfilet, dus wij als Palingshop.nl raden altijd aan om Zalmfilet met huid te gebruiken om te bakken. Als je goed bakt, wordt de huid mooi krokant.

Bereidingswijze Zalmfilet

  1.     1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en maak de pan vet met een roomboter of olie.
  2.     2. Bestrooi de verse zalmfilet met wat zout en peper naar smaak.
  3.     3. Leg de zalmfilet in de pan met de huidzijde naar beneden.
  4.     4. Bak de zalmfilet ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of totdat het vlees een mooi bruin laagje heeft.
  5.     5. Sommige mensen houden van kruiden, in dat geval kan je een klein beetje dille toevoegen
  6.     6. Bak de zalmfilet vooral niet te lang, want dit gaat ten koste van de structuur en smaak.
  7.     7. Haal de zalm uit de pan en serveer warm, bijvoorbeeld met een salade of een groentegerecht (of zeewier)
  8.     8. Hou je van Zalm op smaak (dus lekker zout) bestrooi de zalm dan met nog wat grof zeezout (of soyasaus)
  9.     9. Als garnering kan je er nog wat cherrytomaatjes of een partje citroen bij doen, dat staat mooi!

Je kunt ook de zalmfilet in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg de zalmfilet op een bakplaat in aluminiumfolie. Doe een beetje olie, wat zout en peper en eventueel wat uienringen bij de zalmfilet in het aluminiumfolie. Bak de zalm in ongeveer 8-10 minuten gaar in de oven. Eet smakelijk!

We hopen dat er een mooi stukje gebakken zalmfilet uit de oven of uit de pan komt! Heb je zelf een lekker recept, laat het ons weten! Stuur een mailtje naar info(at)palingshop.nl en deel jouw recept!

Bestel hier jouw verse Zalmfilet


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl