20 minuten recept: Pasta met Gerookte Beekridder en knapperige rucola
Vers uit de pan, uit de oven, van de barbecue, door de curry en de salade, of wat dacht u van zelf roken? De mogelijkheden met Verse Beekridder zijn oneindig. Maar wist u dat de Beekridder gerookt ook een echte delicatesse is? Daarom hier een 20 minuten recept met Gerookte Beekridder in de hoofdrol.
Benodigdheden
- 500 gr Gerookte Beekridder
- 400 gr pappardelle (brede pasta. Ook te vervangen voor tagliatelle)
- 250 gr paddestoelenmix
- 125 gr ruccola
- Handje pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 1 beker crème fraiche (125 ml)
- Sap van 1 citroen
- Rasp van 1 citroen. Deel de rasp in tweeën, zodat u wat overhoudt voor de garnering
- Snufje zout
- Snufje peper
- Scheutje witte wijn
Bereiding
De pasta
- Een grote pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten.
- Hak de paddenstoelen in grove stukken en bak ze in een beetje olie op midden/hoog vuur lichtbruin.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan bruin (let op! De pijnboompitten branden snel aan).
- Snijdt ondertussen de Gerookte Beekridderfilet in repen.
De saus
- Snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Bak ook deze lichtbruin.
- Zet de crème fraiche in een steelpan op een laag vuurtje.
- Blijf roeren en voeg naar smaak citroensap, citroenrasp witte wijn, zout en peper toe.
- Als laatst voegt u de gebakken ui en knoflook toe. Mocht de saus te ver indikken, voeg dan een klein scheutje water toe.
- Zet de afgegoten pasta terug op laag vuur en roer vlug de roomsaus er doorheen.
- Voeg de paddestoelen en Gerookte Beekridder toe en schep nog een paar keer om.
- Zet het vuur uit en schep de ruccola er door.
- Zorg er voor dat u de pasta daarna direct opdient, anders wordt de ruccola slap.
Tot slot garneert u de borden af met de geroosterde pijnboompitjes en de achtergehouden citroenrasp.
Eetsmakelijk!