• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

20 minuten recept: Pasta met Gerookte Beekridder en knapperige rucola

Vers uit de pan, uit de oven, van de barbecue, door de curry en de salade, of wat dacht u van zelf roken? De mogelijkheden met Verse Beekridder zijn oneindig. Maar wist u dat de Beekridder gerookt ook een echte delicatesse is? Daarom hier een 20 minuten recept met Gerookte Beekridder in de hoofdrol. 

gerookte beekridderBenodigdheden

  • 500 gr Gerookte Beekridder 
  • 400 gr pappardelle (brede pasta. Ook te vervangen voor tagliatelle)
  • 250 gr paddestoelenmix 
  • 125 gr ruccola 
  • Handje pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 beker crème fraiche  (125 ml)
  • Sap van 1 citroen
  • Rasp van 1 citroen. Deel de rasp in tweeën, zodat u wat overhoudt voor de garnering
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • Scheutje witte wijn

Bereiding

De pasta

- Een grote pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten. 
- Hak de paddenstoelen in grove stukken en bak ze in een beetje olie op midden/hoog vuur lichtbruin. 
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan bruin (let op! De pijnboompitten branden snel aan).
- Snijdt ondertussen de Gerookte Beekridderfilet in repen.

De saus

- Snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Bak ook deze lichtbruin.
- Zet de crème fraiche in een steelpan op een laag vuurtje.
- Blijf roeren en voeg naar smaak citroensap, citroenrasp witte wijn, zout en peper toe.
- Als laatst voegt u de gebakken ui en knoflook toe. Mocht de saus te ver indikken, voeg dan een klein scheutje water toe. 

- Zet de afgegoten pasta terug op laag vuur en roer vlug de roomsaus er doorheen. 
- Voeg de paddestoelen en Gerookte Beekridder toe en schep nog een paar keer om.
- Zet het vuur uit en schep de ruccola er door.
- Zorg er voor dat u de pasta daarna direct opdient, anders wordt de ruccola slap.

Tot slot garneert u de borden af met de geroosterde pijnboompitjes en de achtergehouden citroenrasp.

Eetsmakelijk!


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl