Drie eenvoudige visgerechten voor tijdens Kerst!
Soms willen we met Kerst een keer niet uren in de keuken staan. Daarom heeft Palingshop.nl een paar eenvoudige (maar ook lekkere) Kerstgerechten met vis op een rijtje gezet, namelijk: Zalm Wellington, krokante Zeebaars met citroenrisotto en verfijnde Coquilles met bloemkoolcrème. Perfect voor een snel en stijlvol Kerstdiner!
Zalm Wellington met dille-roomsaus
Een luxe variant op de klassieke Beef Wellington. De zalmfilet wordt omhuld met spinazie, kruidenroomkaas en bladerdeeg, waarna hij goudbruin wordt gebakken. Serveer met een romige dille-roomsaus en gestoomde groenten. Het resultaat: boterzachte zalm met een knapperige korst.
Ingredienten: Verse zalmfilet, bladerdeeg, spinazie, kruidenroomkaas, ei.
Bereiding: Spinazie kort roerbakken en mengen met kruidenroomkaas. Zalm insmeren, in bladerdeeg wikkelen en bestrijken met ei. 25–30 min bakken op 200°C tot goudbruin.
Wilde Zeebaars op de huid met citroenrisotto
Zeebaars is ideaal voor een feestelijk diner. Bak de zeebaarsfilet krokant op de huid en combineer met een romige citroenrisotto. De frisse citrussmaak balanceert mooi met de zachte structuur van de vis. Garneren met verse peterselie en citroenzeste maakt het gerecht helemaal af.
Ingredienten: Wilde zeebaarsfilets, arboriorijst, bouillon, citroen, sjalot, boter.
Bereiding: Risotto maken door rijst langzaam in bouillon te garen, afwerken met citroenrasp en boter. Zeebaars op de huid krokant bakken en op de risotto serveren.
Coquilles met bloemkoolcrème en krokant spek
Voor een elegant voorgerecht zijn gebakken coquilles een klassieke keuze. Serveer ze op een fluweelzachte bloemkoolcrème en voeg een stukje krokant spek of pancetta toe voor extra diepgang. Een drupje citroenolie geeft een feestelijke finishing touch.
Ingredienten: Verse Coquilles, bloemkool, room, boter, spek of pancetta.
Bereiding: Bloemkool koken en pureren met room en boter. Spek krokant bakken. Coquilles kort aan beide kanten goudbruin bakken. Serveren op de crème met spek erbovenop.

Met deze eenvoudige docht heerlijke gerechten heeft u binnen handomdraai een heerlijke Kerstdiner op tafel! Eet smakelijk en fijne feestdagen!





