• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Een Belgisch recept; Paling in 't groen

Onlangs kregen wij een traditioneel recept toegestuurd van een klant uit België met paling in de hoofdrol. Paling is zowel gerookt, gestoofd, als gebakken op vele culinaire manieren te verwerken, maar dit palinggerecht is wellicht het bekendste onder de palingrecepten: Pailng 't groen!

'Groene paling'

Paling in 't groen is een Vlaams gerecht uit de Scheldestreek, bestaande uit paling in een groene saus. In de volksmond wordt het kruid waar de groene saus van gemaakt wordt 'palingkruid' genoemd. Dit is echter geen algemene benaming voor een unieke plant: naargelang de streek waar het gerecht gemaakt wordt, of de familietraditie waar het recept vandaan komt, kan hiermee salie, citroenmelisse, gembermunt, kruizemunt, waterkers, of wilde marjolein bedoeld worden. Hieronder vind u een recept waarin net even andere kruiden gebruikt worden waardoor het een uniek recept is met een eigen twist!

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 kg paling
  • 1 à 2 citroenen
  • goede boter en bloem
  • palingkruiden: zuurkel, spinazie, salie, kervel, peterselie, dille, dragon, waterkers, citroenkruid, basilicum
  • 2 sjalotten en 1 ajuin
  • tijm en laurier
  • peper en zout
  • bloem
  • frietpatatten (pommes alumettes)
  • naar wens: een glas witte wijn

Bereidingwijze

- was de paling goed in licht gezouten water en verwijder alle bloedresten en ingewanden
- droog de paling op keukenrol en kruid licht met peper en zout.
- hak de paling in stukken van ca.4-5 cm.
- van alle kruiden een handvol samenvoegen (behalve dragon, dille, basilicum en citroenkruid. Hiervan enkel een takje toevoegen) en fijn hakken met koksmes of machinaal (niet met blender!)
- sjalotten en ajuin pellen en fijn hakken

- neem een ruime pan en voeg een klontje boter toe. Laat smelten op heet vuur.
- leg de paling in de hete pan en bestrooi met een beetje bloem. Laat de paling even aanbakken.
- voeg de fijn gehakte sjalotten en ajuin toe en laat even meestoven
- voeg na enkele minuten de gehakte groene kruiden toe en roer voorzichtig om. Voeg peper en zout toe.
- voeg water toe tot de paling net zichtbaar is. (+eventueel witte wijn)
- knijp 1 of 2 citroenen naar smaak uit (zonder de pitjes)
- voeg een blaadje laurier en een takje tijm toe
- laat op een zacht vuurtje sudderen gedurende 10-15 minuten.
- indien de saus niet voldoende dik is een beetje maïzena toevoegen
-even laten doorsudderen en..

De paling is klaar!

Een simpel bord zelf gebakken frieten (bij voorkeur pommes alumettes) doen het erg goed bij Paling in 't groen. Wijn tip: Een goed glas Riesling, chardonnay, droge Elzaswijn.

Eet smakelijk!


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl