Gebakken snoekbaars met rodekool en notenmayo
Dit recept is voor 4 personen en de bereiding duurt ongeveer 30 minuten.
Benodigdheden
- 1 Kleine rode kool
- 1 kg snoekbaarsfilet met huid
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 eidooiers
- 75 ml Notenolie
- 40 ml Appelsap
- 150 ml Druivenpitolie
- 2 el Gembersiroop
- Franse mosterd
- 75 gr Veldsla
- 225 ml Olijfolie
- Balsamicoazijn
- Honing
- Peper en zout
Bereidingswijze
Dit gedeelte van het recept kun u ook ’s middags al maken, zodat u vlak voor het eten alleen nog de snoekbaars hoeft te bakken.
Snij of schaaf de helft van de rode kool in dunne reepjes. Snij de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Doe dit bij elkaar in een kom en voeg daar 2 eetlepels honing en 6 eetlepels balsamicoazijn aan toe. Hier kunt u naar smaak nog peper en zout aan toevoegen. Zorg dat alles goed gemengd is en laat dit even staan. Zet ondertussen 150 ml olijfolie op het vuur en zorg dat dit lauw warm wordt (maximaal 50 graden). Voeg dit ook toe aan de rode kool en laat dit een kwartiertje staan op het aanrecht. Na 15 minuten laat u het uitlekken in een zeef.
Om de notenmayonaise te maken doet u de eidooiers, 2 el balsamicoazijn, 2 el mosterd, 2 el gembersiroop in een staafmixer. Doe er nog een beetje peper en zout bij en schenk als laatst de druivenpitolie en de notenolie erover heen. Zet nu de staafmixer aan en voeg hierna nog de appelsap toe. Zet de staafmixer nu nog even aan en dan is de mayonaise klaar.
Verdeel de snoekbaarsfilets in vier en bestrooi het met zout en peper. Doe er vervolgens nog wat olijfolie overheen en zet het geheel dan terug in de koelkast met folie eroverheen.
Bak nu de snoekbaarsfilets op de huid in een pan met een beetje olie. Bak de mootjes om en om tot ze niet meer glazig zijn. Dit duurt ongeveer vijf minuten.
Verdeel de rodekool en veldsla over de borden. Verdeel hierover nu de mayonaise . Als de snoekbaars gaar is legt u deze in het midden van het bord, et voilà.
Eet smakelijk!