• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Gebakken snoekbaars met rodekool en notenmayo

Dit recept is voor 4 personen en de bereiding duurt ongeveer 30 minuten.

Benodigdheden

  • 1 Kleine rode kool
  • 1 kg snoekbaarsfilet met huid
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eidooiers
  • 75 ml Notenolie
  • 40 ml Appelsap
  • 150 ml Druivenpitolie
  • 2 el Gembersiroop
  • Franse mosterd
  • 75 gr Veldsla
  • 225 ml Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Honing
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Dit gedeelte van het recept kun u ook ’s middags al maken, zodat u vlak voor het eten alleen nog de snoekbaars hoeft te bakken.

Snij of schaaf de helft van de rode kool in dunne reepjes. Snij de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Doe dit bij elkaar in een kom en voeg daar 2 eetlepels honing en 6 eetlepels balsamicoazijn aan toe. Hier kunt u naar smaak nog peper en zout aan toevoegen. Zorg dat alles goed gemengd is en laat dit even staan. Zet ondertussen 150 ml olijfolie op het vuur en zorg dat dit lauw warm wordt (maximaal 50 graden). Voeg dit ook toe aan de rode kool en laat dit een kwartiertje staan op het aanrecht. Na 15 minuten laat u het uitlekken in een zeef.

Om de notenmayonaise te maken doet u de eidooiers, 2 el  balsamicoazijn, 2 el mosterd, 2 el gembersiroop in een staafmixer. Doe er nog een beetje peper en zout bij en schenk als laatst de druivenpitolie en de notenolie erover heen. Zet nu de staafmixer aan en voeg hierna nog de appelsap toe. Zet de staafmixer nu nog even aan en dan is de mayonaise klaar.
Verdeel de snoekbaarsfilets in vier en bestrooi het met zout en peper. Doe er vervolgens nog wat olijfolie overheen en zet het geheel dan terug in de koelkast met folie eroverheen.

Bak nu de snoekbaarsfilets op de huid in een pan met een beetje olie. Bak de mootjes om en om tot ze niet meer glazig zijn. Dit duurt ongeveer vijf minuten.

Verdeel de rodekool en veldsla over de borden. Verdeel hierover nu de mayonaise . Als de snoekbaars gaar is legt u deze in het midden van het bord, et voilà.

Eet smakelijk!


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl