• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Hoe moet je Zalmbuikjes roken?

Zalmbuikjes zijn best wel gemakkelijk om zelf te roken. De zalmbuik is het vetste gedeelte van de zalm. Het buikje wordt afgesneden van de zalmfilet en door Palingshop.nl alvast gepekeld en verpakt per 500 gram. De repen zalmbuikjes zijn dus kant en klaar om gerookt te worden. Ideaal voor de thuisroker.

Zalmbuikjes liggend of hangend roken?

Zalmbuikjes kunnen zowel hangend als liggend gerookt worden. Aangezien de zalmbuik erg zacht is kan het gemakkelijk vallen van een haakje of speet tijdens het roken. Meermaals door de huid vastmaken kan daarbij helpen. Ik leg er voor de zekerheid altijd een extra rooster onder voor het geval er toch wat valt bij hangend roken. Een dubbele haak of een extra knoopje met slagerstouw kan ook helpen tegen vallende zalmbuikjes. Liggend op een rooster gaat het roken van zalmbuikjes dus veel gemakkelijker. Je krijgt alleen dan wat streepjes van je rooster op je product maar dat zal aan de smaak niets afdoen.

Zalmbuikjes roken

Laat de zalmbuikjes eerst goed drogen, bijvoorbeeld onafgedekt minimaal 12 uur in de koelkast. Daarna nog even een half uur tot 45 minuten in je rookoven bij een matig vuur met de deur en/of deksel open. Stook nu je vuurtje langzaam op tot ongeveer 75 graden Celsius met de rookoven wat meer gesloten en voeg wat rookmot toe. Je kunt nu roken en garen tegelijk. Als de temperatuur wat gezakt is kun je weer even wat extra hitte laten ontstaan door zuurstof toe te voegen bij je vuurlade.

De vlam kun je bij voldoende temperatuur weer doven met rookmot en de rookoven weer te sluiten. Regelmatig rook verversen zal je eindresultaat duidelijk verbeteren. Dan zullen je eigen gerookte zalmbuikjes niet verzuren en lekker gerookt worden. De zalmbuikjes zijn best wel snel klaar. Ongeveer een half uur tot drie kwartier kunnen ze al klaar zijn bij gemiddeld 68 graden. In anderhalf uur totaal heb je dus heerlijk gerookte zalmbuikjes op tafel. Let op: Zalmbuikjes zijn erg vet en kunnen dus flink gaan druppelen als ze gaar zijn.

Gerookte Zalmbuikjes eten

Warm zijn de gerookte zalmbuikjes het lekkerst om te eten maar het kan ook koud gegeten worden. In 500 gram gerookte zalmbuikjes zitten ongeveer 950 kcal. Gerookte zalmbuikjes bevatten dan 110 gram eiwitten, 1 gram koolhydraten en 55 gram vet waarvan 10 gram verzadigde vetten zijn. Zout is dus reeds toegevoegd door middel van pekelen en hoef je dus niet meer te gebruiken. We hopen dat je met deze tips zelf thuis makkelijk verse zalmbuikjes kunt gaan roken! Heb je nog vragen? Stuur onze rookmeester een e-mailtje: [email protected].

Koop hier verse Zalmbjuikjes om te roken!


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl