Kabeljauw uit de oven met gebakken aardappels en groenten
Onze kabeljauw is heerlijk en hij is gevangen in de Noordzee, dus van de beste kwaliteit. Dit gerecht is ideaal als een heerlijke makkelijke maaltijd voor een doordeweekse avond. Je hoeft alleen de oven de gebruiken en alles past op een bakplaat. De groenten en gebakken aardappel vullen de kabeljauwfilet goed aan en maken het een compleet gerecht. Bereidingstijd: 50 minuten.
Ingredienten voor 4 personen
- 500 gram kabeljauwfilet zonder huid (of 1 kg voor grote viseters)
- 900 gram aardappels
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 250 gram cherrytomaten aan een tak
- 3 takjes rozemarijn
- Paar takjes peterselie
- Olijfolie
- 1 citroen
- Peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en was de aardappelen. Snijd de aardappels in partjes of blokjes. Leg de aardappels op de bakplaat met bakpapier en kruid ze met olijfolie, peper en zout. Doe ook de takjes rozemarijn gerist erover. Zorg ervoor dat alles good door elkaar zit en zet de aardappels in de oven voor 20 minuten.
2. In de tussentijd, snijd de courgette en rode ui in partjes. Snijd ook de citroen in plakjes.
3. Haal de aardappels uit de oven, schuif ze aan de kant en schep ze om.
4. Leg vervolgens de courgette, rode ui en cherrytomaten naast de aardappels. Schenk wat olijfolie, peper en zout over de groenten.
5. Smeer de kabeljauwfilet in met olijfolie en bestrooi beide kanten met peper, zout en peterselie. Leg deze vervolgens naast de cherrytomaten en doe de plakjes van de citroen op de kabeljauw. Bak alles nog 20 minuten in de oven.
6. Haal alles uit de oven. Serveer de kabeljauwfilet met de aardappels en alle groentes.