• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Klassiek paling recept van chefkok Jeroen Klepper

Een stukje en recept van Jeroep Klepper, chefkok bij Fabbrica | Maandag rond het middaguur reden we naar Akersloot. Paul de Wit, Cees ee Dini Noort en ik. We gingen naar het 130 jaar oude visbedrijf Dilvis, de koning visser, nee herstel, de alleenheersende keizer van het meer met oude visrechten. Van het Alkmaardermeer met haar snoekbaars en de Paling.

Topzaken in Parijs werken met Paling van Dilvis

Cees op de achterbank vertelt over de topzaken in Parijs die met paling van Dilvis werken, ondertussen loopt het water bij ons allen in de mond. Een combinatietrip, Cees werkt aan de foto`s voor de kunst 10-daagse die bij Fabbrica komen te hangen, en een kok uit zijn bestaande omgeving, dan iets met vis, netten, paling een boot op het meer. Dat was de taak van Cees.

Uitzet jonge paling

We worden ontvangen door de 5de generatie Dil, die ons meeneemt in een bootje. Zowaar gingen we jonge aal uitzetten in het Alkmaardermeer en de polderslootjes en het Kerkemeer. 18 Tal grote witte bakken met meer dan 10.000 kleine palingen zetten we overboord. Belangstelling van de lokale kranten over dit goede initiatief was volop aanwezig. Wat een ervaring voor iedereen en als kok in het bijzonder, grote palingen verwerken is een lust. De mooie nog warme palingen zoals het vroeger bij mijn ouders en grootouders de rookovens uitkwamen. Is een trip naar Memory Lane.

uitzet paling

Welke daar herleeft. Met je voeten in de prut, tussen het gras en de koeien de paling van de kant het water in. Reigers en aalscholvers en snoekbaarzen zullen zich ook kostelijk vermaken. Ik werk ook minder met de paling tot bijna niet. Maar door goede initiatieven door onder andere Dilvis en andere vissers en handelaren is er een fonds. Van elke kilo een prijs in het fonds. Dit bekostigt de uitzet, waardoor er gezond en verstandig gevist kan worden. Wat een ambacht is. In 2014 zijn al 10 miljoen palingen uitgezet in Nederland. Die bijdraagt aan de visstand van het meer wat zo dicht bij huis is.

Het paling recept

Geen spannend recept, maar klassiek. Simpel en lekker in haar eenvoud.

Ingrediënten

4 dikke grote gerookte paling (nog warm)
1 citroen
½ glas sherry
½ glas whisky
½ glas witte port
¼ theelepel paprikapoeder
10 eetl verse mayonaise
4 eetl ketchup
Grove peper en zeezout

Bereiding paling recept

Mix de paprika poeder en citroensap met alle dranken en mix dit. Voeg de mayo en ketchup toe en roer, breng op smaak met peper en zout.

½ grand mere zuurdesem brood, in plakken getoast.

Haal de filet van de paling en verwijder de middengraat en het vel.

Krab met een klein mesje het overtollige vet eraf. Snijd het donkere verkleurde, harde van de filet bij de ingewanden.

Snijd in gewenste stukken.

Toast het brood, leg deze erbij en een klodder van de saus. Leg de stukken vis op gekreukeld bakpapier.

Een goed glas amberbier of een glas Viognier vin naturel erbij. Geen bestek! Vette handen. Smaak zoals het bedoeld is. Zo als het was en je terug haalt naar vroeger. Maar dan in het heden.

Enjoy!

Via Flessenpost uit Bergen


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl