• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Lentegerecht: Gegrilde Zalmfilet met asperges en citroen-dille saus

Het lenteseizoen is weer aangebroken! Dit is de tijd voor lichte en smaakvolle maaltijden. Een van onze favoriete lentegerechten is gegrilde zalm met knapperige groene asperges, geserveerd met een verfrissende citroen-dille saus. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar zit ook nog eens boordevol smaak en gezonde voedingsstoffen.

Ingredienten:

  • 4 zalmfilets, elk ongeveer 200 gram
  • 1 bosje groene asperges, harde uiteinden verwijderd
  • 1 citroen, in plakjes gesneden

Voor de citroen-dille saus:

  • 1 kopje Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Bereid de citroen-dille saus voor. Meng de Griekse yoghurt, fijngehakte dille en citroensap in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus in de koelkast terwijl je de rest van het gerecht bereidt, zodat de smaken kunnen mengen.

  2. Verwarm de grill voor. Verwarm een grillpan of als het al lekker weer is buiten, kan je ook de barbecue gebruiken en zet deze op middelhoog vuur.

  3. Bereid de zalm en asperges voor. Bestrijk de zalmfilets lichtjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de plakjes citroen op de zalmfilets. Bestrijk de groene asperges met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en peper. Je kunt ook andere kruiden gebruiken, maar wij houden van vis puur natuur.

  4. Zalm en asperges grillen. Leg de zalmfilets met huid en asperges op de grillpan of barbecue. Grill de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben, zie de foto als voorbeeld! Grill de asperges 4-5 minuten, of tot ze knapperig en licht gebruind zijn.

  5. Serveren. Verdeel de gegrilde zalmfilets en asperges over de borden. Schep een lepel van de citroen-dille saus over de zalm. Garneer eventueel met extra verse dille en partjes citroen. Serveer direct en geniet van de heerlijke smaken van de lente.

Eet smakelijk!

Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook licht en lekker! De zalmfilet  is sappig en smaakvol, de asperges zijn knapperig en verfrissend, en de citroen-dille saus voegt een heerlijke citrusachtige en kruidige smaak toe. Of je nu een lentefeest organiseert of gewoon zelf zin hebt in een gezonde en smaakvolle maaltijd, dit recept zal je zeker vaker gaan gebruiken. Eet smakelijk!


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl