• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Luxe broodje met gerookte makreel

Paling is populair bij ons als Palingshop.nl, maar de Makreel komt daar echt meteen achteraan! En met goede reden, aangezien de gerookte makreel een heerlijk product is. Het is een product wat eigenlijk het hele jaar door te verkrijgen is en zit bomvol gezonde omega-3 vetten. De makreel komt op veel verschillende plekken voor en is zelfs te vinden in onze Noordzee.

Eindeloos veel mogelijkheden met makreel

Je kunt verse makreel of makreelfilet bakken of grillen, maar je kunt makreel ook roken.  Zo kun je bijvoorbeeld de filets van de verse makreel roken, maar het is ook mogelijk om de filets na het roken van een hele makreel te fileren. Deze gerookte geplukte makreelfilets gaan we gebruiken in dit recept voor een luxe broodje met gerookte makreel en hieronder vind je hoe je deze moet bereiden.

Ingredienten (voor 2 broodjes)

  • -    2 broodjes naar keuze (witteof bruine  pistolets)
  • -    2 stuks gerookte makreelfilets (geplukt) of 1 hele gerookte makreel
  • -    1 krop romaine sla
  • -    Kwart komkommer
  • -    20 gram tzatziki
  • -    Snuf peper en zout

Bereidingswijze

Stap 1: Je begint met het recept door de oven voor te verwarmen voor de pistolets met de aangegeven temperatuur. Wanneer de oven gereed is bak je de pistolets af.

Stap 2: Terwijl de pistolets worden verwarmd door de oven, pak je de groenten erbij. Je plukt een paar blaadjes sla van de krop romaine sla en wast deze. Vervolgens snijd je de komkommer in dunne plakjes. Daarna leg je dit even aan de kant.

Stap 3: Dan is het nu tijd om de gerookte makreel erbij te pakken. Wanneer je de geplukte gerookte makreelfilets hebt, kun je deze stap overslaan. Anders is het tijd om de gerookte makreel zelf te plukken. Hieronder hebben we een instructievideo je gemaakt hoe je dit het beste kunt doen.

Stap 4: Wanneer de broodjes klaar zijn, haal je deze uit de oven. Daarna snijd je ze open en smeer je beide opengesneden kanten van de pistolets in met de tzatziki.

Stap 5: Vervolgens beleg je de onderkant van de broodjes met de romaine sla en de plakjes komkommer. Daarna leg je een geplukte makreelfilet op ieder broodje en druk je deze een beetje aan en breek je de filet een beetje open met een vork om deze te verdelen over de broodjes. Sluit vervolgens af met eventueel wat peper en zout.

Stap 6: Doe als laatste de bovenkant van de pistolets erop om het af te maken.

En zo heb je heel snel een overheerlijk luxe broodje met gerookte makreel. Naast heel lekker is makreel ook nog eens heel gezond. Naast de Omega3-vetzuren is makreel ook nog eens rijk aan eiwitten en beiden zijn onder andere nodig voor het herstel van de spieren in ons lichaam. Des te meer reden om wat vaker gerookte makreel te eten! Geniet ervan!


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl