Luxe broodje met gerookte makreel
Paling is populair bij ons als Palingshop.nl, maar de Makreel komt daar echt meteen achteraan! En met goede reden, aangezien de gerookte makreel een heerlijk product is. Het is een product wat eigenlijk het hele jaar door te verkrijgen is en zit bomvol gezonde omega-3 vetten. De makreel komt op veel verschillende plekken voor en is zelfs te vinden in onze Noordzee.
Eindeloos veel mogelijkheden met makreel
Je kunt verse makreel of makreelfilet bakken of grillen, maar je kunt makreel ook roken. Zo kun je bijvoorbeeld de filets van de verse makreel roken, maar het is ook mogelijk om de filets na het roken van een hele makreel te fileren. Deze gerookte geplukte makreelfilets gaan we gebruiken in dit recept voor een luxe broodje met gerookte makreel en hieronder vind je hoe je deze moet bereiden.
Ingredienten (voor 2 broodjes)
- - 2 broodjes naar keuze (witteof bruine pistolets)
- - 2 stuks gerookte makreelfilets (geplukt) of 1 hele gerookte makreel
- - 1 krop romaine sla
- - Kwart komkommer
- - 20 gram tzatziki
- - Snuf peper en zout
Bereidingswijze
Stap 1: Je begint met het recept door de oven voor te verwarmen voor de pistolets met de aangegeven temperatuur. Wanneer de oven gereed is bak je de pistolets af.
Stap 2: Terwijl de pistolets worden verwarmd door de oven, pak je de groenten erbij. Je plukt een paar blaadjes sla van de krop romaine sla en wast deze. Vervolgens snijd je de komkommer in dunne plakjes. Daarna leg je dit even aan de kant.
Stap 3: Dan is het nu tijd om de gerookte makreel erbij te pakken. Wanneer je de geplukte gerookte makreelfilets hebt, kun je deze stap overslaan. Anders is het tijd om de gerookte makreel zelf te plukken. Hieronder hebben we een instructievideo je gemaakt hoe je dit het beste kunt doen.
Stap 4: Wanneer de broodjes klaar zijn, haal je deze uit de oven. Daarna snijd je ze open en smeer je beide opengesneden kanten van de pistolets in met de tzatziki.
Stap 5: Vervolgens beleg je de onderkant van de broodjes met de romaine sla en de plakjes komkommer. Daarna leg je een geplukte makreelfilet op ieder broodje en druk je deze een beetje aan en breek je de filet een beetje open met een vork om deze te verdelen over de broodjes. Sluit vervolgens af met eventueel wat peper en zout.
Stap 6: Doe als laatste de bovenkant van de pistolets erop om het af te maken.
En zo heb je heel snel een overheerlijk luxe broodje met gerookte makreel. Naast heel lekker is makreel ook nog eens heel gezond. Naast de Omega3-vetzuren is makreel ook nog eens rijk aan eiwitten en beiden zijn onder andere nodig voor het herstel van de spieren in ons lichaam. Des te meer reden om wat vaker gerookte makreel te eten! Geniet ervan!