Op de BBQ: zalm met zelfgemaakte pesto
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 kilo verse Zalm
- 1 courgette
- 250 gram cherrytomaten
- 30 gram basilicum
- 50 gram parmezaanse kaas
- 50 gram pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- olijfolie
Bereidingswijze:
Om de pesto te maken doet u de basilicumblaadjes, geperste knoflook, parmezaanse kaas en 25 gram pijnboompitten in een keukenmachine.
Pureer dit goed en voeg er steeds een beetje olijfolie bij. Als de pesto de goede dikte heeft bereikt, mengt u het nog even goed door elkaar en dan is de pesto klaar.
Snij de zalm in 4 gelijke stukken en leg ze allemaal op een stuk aluminiumfolie. Zorg eerst dat de aluminiumfolie is ingevet met een dunlaagje olijfolie. Verdeel vervolgens de pesto over de zalm heen.
Verdeel ook de rest van de pijnboompitten over de vier stukken.
Snij de cherrytomaten door de helft en de courgette in blokjes. Leg dit om de zalmfstukken heen.
Vouw dan de aluminiumfolie goed dicht, maar niet strak over de zalm heen. Zorg dat er aan de bovenkant nog ruimte is.
Deze pakketjes legt u op de barbeque en zijn in ongeveer 15 minuten gaar. Dit is afhankelijk van de temperatuur.
Is het weer minder goed, dan kan de zalm ook in de oven. Ongeveer 20 minuten op 200 graden.
Eet smakelijk!