Paasroerei met gerookte palingfilet
Dit recept is voor 4 personen, ongeveer 30 minuten bereidingstijd.
Benodigdheden
- 4 sneden witbrood
- 8 eieren
- 1 dl. slagroom
- 200 gram gerookte paling
- 1 tomaat
- 1 theelepel tijmblaadjes
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel roomboter
- 1 theelepel koude (room)boter
- Peper en zout
Garnering naar keuze:
- 4 takjes tijm
- Geraspte kaas
- In stukjes gesneden ham
Bereidingswijze
Haal de gerookte paling alvast uit de koelkast, op kamertemperatuur is de paling het lekkerst. Snij de korsten van het brood af en snij het in driehoekjes. Rooster het goudbruin in de broodrooster of in een droge koekenpan met anti-aanbak laag. Ontvel de tomaat en snij hem zonder zaadjes in blokjes. Hak de peterselie en snij de bieslook. De gerookte paling snij je in reepjes.
Klop de eieren in een kom en voeg de room, tomatenblokjes, peterselie, bieslook, tijmblaadjes en reepjes gerookte paling eraan toe. Voeg naar smaak nog een snufje peper en zout toe. Smelt daarna de roomboter in een pan zonder dat het kleurt. Dat is het makkelijkst in een pan met dikke bodem op laag vuur.
Giet daarna het eiermengsel in de pan en laat het al roerende stollen. Als het ei bijna gestold is haal je het van het vuur en voeg je de koude boter toe aan het roerei, zodat het niet verder meer zal stollen. Vul de eierdopjes met roerei en garneer het met een takje tijm of iets anders naar eigen smaak, zoals geraspte kaas of klein gesneden stukjes ham. Als er nog roerei overblijft kan dit op het geroosterde brood. Serveer de eierdopjes met een eierlepeltje en leg het geroosterde brood ernaast.
Heerlijk voor tijdens de paasbrunch of als voorgerecht bij het dinner!
Serveertip:
Breek de eieren voorzichtig open aan de smalle kant, zodat de schaal heel blijft.
Doe daar vervolgens het roerei in en serveer het evengoed in een eierdopje, ziet er net iets leuker uit!