• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Pietermanfilet gebakken op de huid met een zongedroogde tomatenpuree met pesto

De pieterman is een vis die niet veel mensen kennen. Hij heeft een giftige stekelige rugvin. Maar die halen wij natuurlijk al voor u weg. Het is een heerlijke vis die met smaak doet denken aan de tong. Met een puree van zongedroogde tomaten en pesto, komt de pieterman in dit gerecht goed naar voren. Voor dit recept heb je een pureestamper en een hakmolen nodig. Bereidingstijd: 50 minuten. 

Ingredienten voor 4 personen

  • 500 gram Pietermanfilets of 1 kg als je een grote viseter bent 
  • 800 gram aardappelen
  • 75 gram rucola
  • 150 gram zongedroogde tomaten 
  • 200 gram Philadelphia roomkaas kruiden (of andere roomkaas)
  • 30 ml melk (een scheut)
  • 20 gram boter (een klont)
  • 60 gram pijnboompitten 
  • 80 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 teen knoflook
  • 80 gram basilicumblaadjes
  • 150 ml olijfolie (extra voor bij puree en de rucola)
  • Balsamicoazijn 
  • Enkele takjes oregano
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels en kook ze gaar in water met een snufje zout.
2. Pel de knoflook en snijd de basilicumblaadjes iets fijner.
3. Doe de pijnboompitten (30 gram), Parmezaanse kaas, knoflook, basilicumblaadjes, olijfolie (150 ml) en de zout in de hakmolen. Meng alles goed met de hakmolen door elkaar. Zorg ervoor dat het een mooie pesto wordt en als nodig is voeg er meer olijfolie bij. Houd wat pijnboompitten over voor in de puree (30 gram).
4. Maak de rucola schoon door hem te wassen en laat hem uitlekken.
5. Snijd kleine sneden in het vel van de vis met een mes. Hierdoor zal de vis minder snel omhoogkomen. Kruid de pieterman met zout en peper.
6. Smelt de boter in de pan en bak de vis op de velkant. Als hij omkrult, duw de vis dan tegen de pan aan met een spatel.
7. Haal de blaadjes van de oregano en snijd ze fijn. Snijd ook de overgehouden pijnboompitten klein en de zongedroogde tomaten. 
8. Als de aardappels klaar zijn, giet ze dan af en plet ze. Doe bij de aardappels, de zongedroogde tomaten, pijnboompitten (30 gram), oregano en de kruidenkaas. Giet er een beetje olijfolie bij en maak er een puree van. Voeg er een beetje melk aan toe en nog een snufje zout op smaak. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar is gemengd.
9. Als de vis bijna gaar is, draai je hem om. Haal daarna de pan van het vuur. 
10. Meng de rucola met een beetje olijfolie en balsamicoazijn. 
11. Dien de pieterman op met de puree, de pesto en de rucola.

<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl