Quiche de-luxe met gerookte paling
Tijd voor een gemakkelijk recept, welke u eenvoudig van te voren klaar kunt maken, en welke zowel warm, als koud opgediend kan worden. Ideaal dus voor een feestje in het park, bij de buren, of gewoon in uw eigen tuin!
Benodigdheden voor 4 personen
- bladerdeeg (1 pak)
- 500 gram gerookte paling, schoongemaakt en in stukken van circa 3 cm
- 1 stronkje broccoli, in roosjes en voorgekookt
- 1 beker ongeslagen, verse slagroom of creme fraiche
- 3 eieren
- 150/200 gram geraspte kaas(naar keuze)
- peper
- zout
- nootmuskaat
- Extra: springvorm + boter om in te vetten
Bereidingswijze
-Ontdooi de plakjes deeg ca. 5 á 10 minuten vóór gebruik.
-Verwarm de oven voor op 200graden.
-Vet de springvorm in met boter en bekleed deze helemaal met de plakjes deeg.
-Zorg dat de naden van het deeg aan de zijkanten en bodem goed op elkaar aansluiten.
-Verdeel de paling en de voorgekookte broccoli in de springvorm. Verdeel ca. 75 gr geraspte kaas over de vulling.
-Breek de eieren in een kom en voeg de slagroom/crème fraîche en restant van de geraspte kaas toe(voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe en klop het geheel ongeveer 1 minuut met een garde.
-Schenk vervolgens het ei-mengsel over de vulling in de springvorm.
-Zet het geheel vervolgens ongeveer 35-45 minuten in de oven.
Picknickkleed mee, wijntje in de koelbox en smakelijk eten!
Bron: mijnreceptenboek.nl