• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Recept: Bakpaling in roomboter

Paling is een vis die tegenwoordig veelal gerookt gegeten wordt, maar wist u dat paling van oudsher vooral gestoofd (stoofaal) en gebakken (bakpaling) werd? Palingshop.nl was nog niet zo heel lang geleden bij onze westerburen in Noord-Ierland en kregen daar de allerlekkerste bakpaling voorgeschoteld die wij in lange tijd gegeten hebben. En omdat het recept dodelijk eenvoudig is behoeft u geen keukenprins- of prinses te zijn om met dit gerecht verrassend uit de hoek te komen. Het enige wat u nodig heeft is verse paling, zout, peper, roomboter en lekkere trek!

Benodigdheden Recept Bakpaling (4 personen)Bakpaling

  • 1 kg bakpaling met huid (zonder huid kan ook, maar met huid geeft meer smaak)
  • 200 gram roomboter
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • Sap van twee citroenen
  • 2 dl witte wijn
  • Eventueel een takje thijm, een takje rozemarijn en wat laurierblaadjes. 

Bereidingswijze bakpaling

Was de paling, en snij deze in stukken van ongeveer 6 centimeter. Meng de zout en peper door het sap van de twee uitgeperste citroenen (houdt u vier schijfjes citroen apart als garnering). Leg de palingmoten in deze marinade en zet het geheel een uurtje apart, zodat de smaken goed in de paling kunnen trekken.

Verhit de roomboter in een koekepan en dep de moten voor u ze in de pan legt droog om opspatten te voorkomen. Bak de paling rondom goudbruin op middenhoog vuur. Voeg nu de witte wijn en eventueel naar smaak de overige kruiden toe en dek de pan af met een deksel. Laat het geheel nog 15 minuten zachtjes op laag vuur nagaren.

Schep de bakpaling in een diep bord en giet er wat botersaus overheen. Garneer het geheel af met de overgebleven schijfjes citroen.

Serveer de bakpaling met een frisse salade van cherrytomaten, baby gem sla, rode ui ei. Wilt u van dit recept een complete maaltijd maken, dan kunt u gekookte mini krieltjes toevoegen aan de salade en deze afmaken met een dressing van crème fraiche, dille zout en peper.

Bon Apetit!

 


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl