Recept Kruidige snoekbaars met frisse zoete komkommersalade
Dit snoekbaars recept is een heerlijk licht zomers recept dat u ‘s middags al voor kunt bereiden en ‘s avonds binnen een paar minuten klaar is!
Benodigdheden Kruidige Snoekbaars (4 personen):
- 4 mooie snoekbaarsfilet met huid
- 3 theelepels korianderzaad
- 2 theelepels venkelzaad
- ½ theelepel zwarte peperkorrels
- 1 theelepel mosterdzaad
Benodigdheden Zoete Komkommersalade:
- 2 komkommers
- zout
- kopje witte wijnazijn
- 2 theelepels suiker
- sap van een halve citroen
- 1 eetlepel korianderzaad
- 4 anijssterren
- 2 laurierblaadjes
- 1 Spaanse peper
- 3 bosuitjes
- 2 takjes munt
Bereidingswijze Zoete Komkommersalade:
Begin met de bereiding van de komkommersalade, want deze heeft twee uur nodig om te marineren.
Verlos de komkommers van hun zaadlijsten -niet de schil- en snijd ze in pinkgrote reepjes. Bestrooi ze met zout, roer even om en laat een half uurtje staan. Gooi het vrijgekomen vocht weg. Doe in een pan; azijn, suiker, citroensap, alle kruiden minus de Spaanse peper en de munt en breng even aan de kook. Laat afkoelen en doe hierin de komkommerreepjes. Laat dit vervolgens twee uur marineren. Doe pas vlak voor het serveren de fijngesneden Spaanse peper, de muntblaadjes en de gesnipperde bosui erbij.
Bereidingswijze Kruidige Snoekbaars:
Stamp de kruiden voor de snoekbaars in een vijzel fijn en doe die over de vleeskant van de filets. Giet een beetje olijfolie over de met zout bestrooide, van inkepingen voorziene huid en grill deze een paar minuutjes. Grill daarna even de kruidenkant van de filets.
En.. Aan tafel! Eet smakelijk!