• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Recept: Stoofaal met Opperdoezers

Een Oud-Holland stoofaal recept: Grootmoeders Stoofaal met Opperdoezer ronde.

stoofaal receptBenodigdheden

  • 500 gr schoongemaakte Stoofaal (2 personen)
  • 300 gr Opperdoezers aardappelen
  • 4 bospenen
  • 2 theelepels suiker
  • 1 citroen
  • 200gr ongezouten boter
  • 1 citroen in schijven
  • (zelfgemaakte) paneermeel
  • bosje fijngeknipte bladpeterselie
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereidingswijze Stoofaal

Hieronder een korte beschrijving van de bereidingswijze van stoofaal:

De aal

Snij de aal in drie gelijke moten. Laat 1/3 van de boter wellen in een kleine vuurvaste ovenschaal. De aal moten laag voor laag in de ovenschaal leggen met op iedere laag wat klontjes boter en wat zout en peper. Op de bovenste laag na de boter, zout en peper 3 schijven citroen leggen. Zet de aal onder water tot de op één na bovenste laag. Dek het geheel af met de (zelfgemaakte) paneermeel en laat een half uur op laag vuur stoven.

De Opperdoezers

Schil de Opperdoezers aardappelen en kook ze 20 minuten in weinig water. De laatste 5 minuten met het deksel van de pan en het kookvocht volledig laten indampen. Pas op dat de aardappelen niet verbranden!

De bospeen

Schrappen en ongeveer 12 minuten koken in weinig water (iets boven de bospeen). Voeg naar smaak wat zout en suiker toe. Wanneer de wortelen klaar zijn een flinke klont boter toevoegen. De bospeen laten glaceren op laag vuur met gesloten deksel. 5 minuten voor het opdienen de peterselie over de bospeen strooien en even door de peen werken.

Heerlijke zachte stoofaal

De kunst is alles gelijktijdig klaarkrijgen, maar wanneer u deze volgorde aanhoudt moet dat lukken om dit heerlijke stoofaal recept op tafel te krijgen! Succes en smakelijk eten!


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl