• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Risotto met Verse Zalmfilet en Doperwten

Breng de professionele keuken naar uw thuis. Door middel van dit makkelijke recept zal u thuis culinair kunnen genieten van dit heerlijke gerecht. Bereidingstijd: 45 minuten. 

Ingredienten voor 4 personen

  • 500 gram Verse Zalmfilet 
  • 300 gram doperwten
  • 200 ml witte wijn
  • 1 tot 1,2 liter groentebouillon
  • 400 gram risotto rijst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 100 gram Parmezaanse kaas 
  • Flinke klont roomboter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Snijd de knoflook en ui fijn. Doe wat olijfolie in een pan, laat het warm worden en doe hier de ui en knoflook in. Bak ze voor 2 tot 3 minuten glazig. 

2. Voeg bij de ui en knoflook, de risotto rijst toe en bak deze kort eventjes mee zonder te kleuren. 

3. Schenk hierover de witte wijn om het af te blussen en zorg ervoor dat deze helemaal verdampt. 

4. Voeg de bouillon aan de rijst toe. Doe dit terwijl je roert. Wacht totdat de bouillon is opgenomen en herhaal dit proces. Herhaal de toevoeging van de bouillon totdat deze op is. Na circa 20 minuten zal de risotto gaar zijn. 

5. Haal de verse zalmfilet 20 minuten voordat je hem gaat gebruiken uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm olijfolie in een anti-aanbak pan en bak de zalm op de huidkant in de pan. Houd de zalm goed in de gaten en zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. De bedoeling is dat de vel mooi goudbruin wordt door het bakken. Als de zalm bijna klaar is draai hem dan om en laat hem nog verder garen van het vuur af. Zorg ervoor dat hij vanbinnen mooi glazig is. 

6. Rasp de 100 gram Parmezaanse kaas en snijd de citroen in partjes.

7. Als de risotto nog smeuïg is maar ook knapperig, voeg dan de erwten, een flinke klont boter en 50 gram Parmezaanse kaas. 

8. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar is gemengd. Indien nodig voeg nog meer Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout. 

9. Serveer de risotto in een diep bord met de zalm erboven en de citroenpartjes ernaast. 

zalm


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl