Sergio Herman's hoogstandje: Quinoa met Gerookte Paling
Het recept is afkomstig van Sergio Hermans (voormalig topkok bij Oud Sluis) en het meest simpele gerecht wat je je kunt bedenken, maar het is de verassende combinatie aan ingrediënten die ’t ‘m doen. Dus, pak pen en papier voor een boodschappenlijstje en laten we beginnen!
Benodigdheden voor 4 personen:
- 200 g quinoa
- 1/2 liter groente- of kippenbouillon
- 2 citroenen
- 2 gesnipperde sjalotten
- Olijfolie (bij voorkeur Arbequina)
- Peper en zout
- 250 gr Gerookte Palingfilet
- 2 dl druivenpitolie
- 2 dl sojasaus
- 2 dl sushi-azijn
- Sap en rasp van 1,5 limoen
- 4 el sesamolie
- 2 kleine zoete uien, fijngesnipperd
- 4 el zure room
- Kruiden naar eigen smaak (enkele korianderbloemetjes, Oost-Indische kers, mizuna...)
- 4 kleine rode kerstomaatjes
- 4 kleine gele pruimtomaatjes
Bereidingswijze:
-Kook de quinoa beetgaar in bouillon en breng op smaak met sjalot, geraspte citroen, olijfolie, peper en zout.
-Meng de sojasaus met sushi-azijn, sesamolie, de rest van de olijfolie en druivenpitolie, kruid met peper en verfris met limoenrasp en -sap.
-Snijd de gerookte paling in mooie blokjes.
-Snijd de tomaatjes doormidden en kruid met peper, zout, zoete ui en olijfolie.
-Leg de paling, tomaten en kruiden mooi tegen de quinoa aan, lepel er de vinaigrette over en spuit er de zure room voor en..
..aan tafel!
Palingshop bedankt niet alleen Sergio Hermans voor dit culinaire gerecht, maar ook Twitteraar (en wijnliefhebber!) Mike Vermeesch. Bedankt!