Snoekbaars ‘en papillote’
Dat vis gezond is weten we inmiddels allemaal, maar bij de bereiding blijven we vaak steken bij bakken in boter, of olie. Maar er zijn meer mogelijkheden die, naast lekker, ook nog eens minder vet en lichter verteerbaar zijn. En dat het bereiden van vis geen ingewikkelde, of tijdrovende klus hoeft te zijn bewijst dit recept met overheerlijke snoekbaars ‘en papillote’. Ofwel, snoekbaars ingepakt in een jasje van aluminiumfolie!
Benodigdheden (voor 2 personen)
- 2 snoekbaarsfilets
- 1 prei
- halve winterwortel
- handje verse peterselie
- venkelzaad en selderie
- 1 eetlepel zwarte, of roze peperkorrels
- zout naar smaak
- 1 citroen
- klein glas droge witte wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- aluminiumfolie
Bereiding
-Verwarm de oven op 200 graden
-Snij de prei in ringetjes en was deze goed.
-Rasp de buitenkant van de winterwortel met een schilmesje weg, was de wortel en snij deze in dunne schijfjes.
-Was de peterselie en hak deze fijn.
-Halveer de citroen en snij er een paar schijfjes vanaf voor de garnering.
-Was de snoekbaarsfilets en dep deze droog.
-Knijp de citroen uit over de vis.
-Plaats twee grote stukken aluminiumfolie in een grote vuurvaste schaal en vet de folie in met de olijfolie
-Leg daarop de helft van de prei en wortelstukjes.
-Leg op dit bedje van groente de filets met de huid naar beneden.
-Strooi er de peterselie en eventueel wat venkelzaad en selderie over.
-Bedek de filet daarna met de rest van de wortel- en preistukjes.
-Strooi de peperkorrels erover.
-Giet tot slot een scheut droge witte wijn over de vis
-Vouw het aluminiumfolie dicht nu zo dicht dat er geen lucht ui de pakketjes kan ontsnappen.
-Zet de pakketjes een minuut of 15-20 in de voorverwarmde oven.
-Serveer met de schijfjes citroen erbij.