Super Simpele Beekridderburger
Zoals u inmiddels waarschijnlijk al wist is de Beekridder een behoorlijke all rounder in de keuken. Van bakken in de pan, tot vispakketje op de barbecue je kunt er alle kanten mee op. En dan verkopen wij ze ook nog kant en klaar gerookt! Maar wist u dat u er ook heerlijke Beekridderburgers van kunt maken?
Benodigdheden voor 5 á 6 Super Simpele Beekridderburgers
- 500 gram Verse Beekridderfilet
- 2 eieren, geklopt
- 4 eetlepels gekruid paneermeel
- 4 eetlepels (instant) aardappelpuree
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1/4 theelepel gedroogde dille
- 1/4 theelepel (selderie)zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 flinke eetlepel boter
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
-Wanneer u verse aardappelpuree gebruikt kookt u als eerst een middelgrote kruimige aardappel gaar, waarna u deze pureert
-Bak/gaar ondertussen de Verse Beekridder langzaam in een klont boter
-Klop de eieren op tot het flink schuimt
-Snipper ui en knoflook flink fijn
-Pluis de langzaam gegaarde Beekridder in een kom
-Voeg paneermeel, dille, selderiezout, aardappelpuree, Paneermeel, ui, knoflook, paneermeel en tot slot de opgeklopte eieren toe aan de fijn geplozen Beekridder
-Voeg naar wens zout en peper toe
-Vorm van het mengsel balletjes van ongeveer 5 cm en druk deze plat tot u dikke burgers van ongeveer 1 cm overhoudt.
-In een middelgrote koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten
-In porties bakken, ong. 5 minuten per kant tot de zalmkoeken lichtbruin zijn.
Eet als snack, of serveer met een frisse Waldorfsalade en wat opgebakken krieltjes.
Bon appetit!