Verse beekridder met honing-mosterdsaus
Dit recept is voor 4 personen en heeft 60 minuten bereidingstijd.
Benodigdheden
- 1 kilo verse beekridderfilet met huid
- 4 eetlepels mosterd
- 4 eetlepels honing
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels gedroogde dragon
- 400 gram verse rijst
- Peper en zout
Bereidingswijze
Was de vis en dep het droog met een keukenpapiertje. Snij de filets in twee stukken, of meer als u dat liever heeft en doe alvast een snuf zout en peper over de filets. Zet ze daarna aan de kant.
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Doe de mosterd, honing, dragon en knoflook in een kom en roer dit goed door elkaar.
Schenk de saus over de beekridderfilets, zodat ze helemaal bedekt zijn.
Laat dit 15 minuten staan om de smaak goed te laten intrekken.
Na 15 minuten kan de beekridder met honing-mosterdsaus in de oven. Bak de beekridder 20 tot 25 minuten. Als u de beekridder makkelijk kan door prikken met een vork is de vis gaar.
Kook ondertussen de rijst, zoals aangegeven op de verpakking.
Verdeel de rijst over de borden en leg de beekridderfilets daar boven op.
Tip: serveer met een schijfje citroen en/of een salade bij het gerecht.