• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Culinaire paling bitterbal

Wilt u uw gasten tijdens de feestdagen écht verassen, dan zorgt u voor een originele vulling van de ouderwetse bitterbal. Zie hier de doodnormale bitterbal in een uiterst chic jasje met palingfilet! 

Benodigdheden voor 16 paling bitterballen

  • 1 hele paling, of 350gr gerookte palingfilet
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 geplet knoflookteentje mét schil
  • 2 dl visfond
  • 1 dl water
  • 1 dl volle melk
  • 1 dl jonge jenever
  • 2 witte gelatine blaadjes
  • 45gr roomboter
  • 60gr bloem
  • 3 grote eieren (gesplitst)
  • 8 verpulverde jeneverbessen
  • 1 eetlepel fijngehakte verse dille
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • 2 middelgrote zoetzure augurkjes in kleine blokjes
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
  • extra bloem
  • paneermeel
  • frituurolie

Bereiding

Voorbereiding: 45 min
Bereiding: 20 min
Extra tijd: 3 uur rusten
Totale bereidingswijze: 4 uur en 5 min

De paling bitterballen

- Snijd de kop van de paling en gooi die weg. Stroop het vel eraf. Haal de filets van de graat en breek de graat in stukken. Breng de visfond aan de kook met de melk, het water, de laurierblaadjes, knoflook, palingvel en palinggraat en laat alles 20 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de palingfilets in kleine blokjes.

- Week de gelatine in ruim koud water. Verhit de roomboter, roer de bloem erdoor en laat dit 3 minuten zacht-pruttelend garen. Giet er de gezeefde palingbouillon en de jonge jenever door en kook alles zachtjes door tot een dik-gebonden saus.

- Neem de pan van het vuur en klop de uitgeknepen gelatine, de eidooiers, de palingblokjes, de augurkblokjes, de jeneverbessen, dille en peterselie door de saus. Breng deze op smaak met peper en zout.

- Strijk de saus uit over een platte schaal, dek hem af met plastic folie en laat alle in de koelkast 3 uur opstijven.

- Vorm 16 bitterballen van de opgesteven massa en rol deze door de extra bloem. Klop de eiwitten los en haal de balletjes erdoor. Rol ze daarna door paneermeel. Frituur de balletjes met 8 tegelijk 4 minuten in hete (180 graden) frituurolie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

De dipsaus

Als dip kunt u grove mosterd maken:

  • Kies voor geel mosterdzaad, of een mix van geel en bruin en bepaal het vocht wat u toe wilt voegen: bier, wijn, of (balsamico) azijn.

- Meng 1:2 mosterdzaad en vocht en laat dit 24 uur staan (fermenteren)
- Voeg naar wens wat honing toe.
- Pureer nu het geheel tot een grove mosterd (kort pureren), of een een fijne mosterd (lang pureren).

Wilt u eens wat anders, dan kunt u bij de bitterballen een dip serveren van zure room met mierikswortel:

- Meng 4 flinke eetlepels zure room met 1 bescheiden eetlepel mierikswortel in een kom. Voeg naar smaak wat soja saus, witte peper en een klein snufje zout toe.


Op naar de borreltafel!

 

 


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl