• Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact
  • Account
  • Inloggen
  • Zakelijk
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Mijn Winkelwagen (0)
  • Home
  • Producten
  • Over Palingshop
  • Duurzaamheid
  • Sale
  • Recepten
  • Referenties
  • Vragen?
  • Contact

Al meer dan 75.000 pakketten bezorgd!

  • De Rolls Royce onder de Palingfilets

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Eenvoudig online Paling kopen!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Probeer de Gerookte Beekridder!

    Gratis bezorging v.a. 70,-

  • Onze Paling wordt Internationaal geroemd!

    Gratis bezorging v.a. € 70,-

Vragen?

Hoe moet je zelf Forel roken?

Een heerlijk visje om te roken is de forel. Maar hoe moet je precies forel roken? Wij zullen het je uitleggen! Je kunt verse forel gemakkelijk bestellen bij Palingshop.nl. Je kan kiezen voor gepekelde forel, zodat je direct kunt beginnen met het rookproces, of ongepekelde forel. In dat geval zul je zelf nog even een pekeltje moeten maken.

Forel pekelen

De forel kun je eenvoudig zelf pekelen met een zoutoplossing in water. De verhouding van het pekelwater is 2 liter water en ca. 180 gram zout. De oplossing goed roeren tot het zout is opgelost in het water. Voeg eventueel kruiden toe naar wens, zoals jeneverbes en laurier of je eigen favoriete viskruiden. Leg de forel in het pekelwater en laat dit ongeveer anderhalf uur staan. Regelmatig de forellen even keren, roeren en onderdompelen. Na het pekelproces kun je de forel het beste even kort afspoelen met schoon water en droogdeppen met een schone theedoek of even laten uithangen.

Ophangen van de forel

De forel is een zachte vis die gemakkelijk kan vallen van de speet of haak. Zorg voor een goede bevestiging van je forel als je hangend gaat roken. S-haken kunnen je hier eventueel bij helpen. Of zorg ervoor dat je de forel door de rug graat speet. Liggend op een rooster kan je de forel overigens ook prima roken!

Forel drogen

Als je de forel wilt roken kun je het beste de vis eerst goed drogen. Dat kan door de forel boven een klein vuurtje te hangen in je rookoven met de deur of deksel open. Meestal is de forel goed droog met een uurtje. De huid voelt dan aan als perkament. Door het drogen zal de forel niet zomaar openscheuren tijdens het garen. Let wel goed op tijdens het drogen dat de temperatuur niet te hoog wordt en blijf af en toe voelen.

Forel roken

Als de forel goed droog is, kan je de forel gaan roken en garen. Dat kan gelijktijdig. Stook het vuurtje iets op zodat je een temperatuur in je kast krijgt van rond de 70 graden Celsius. Strooi wat rookmot op je vuurtje en doe de deur en/of deksel dicht. Dit proces zal je een aantal malen dienen te herhalen. De temperatuur zal tijdens het rookproces dalen en op een gegeven moment gaat het vuur weer branden en zal je temperatuur weer stijgen. Let dus goed op je thermometer….

Doe je vuurlade weer open en strooi er weer rookmot op. Lade weer dicht en het proces gaat weer verder. Met een kerntemperatuur meter kun je checken of de forel gaar is. Ergens tussen 63 en 69 graden is prima. Je kunt het ook voelen aan het vel en zien, dat moet gemakkelijk loskomen en de graat mag er niet meer glazig uitzien. Een mooie bronzen kleur geeft aan dat er genoeg gerookt is….

Vind je de forel er nog wat bleekjes uitzien dan kun je nog wat naroken op een lagere temperatuur. Wederom wat rookmot op het vuur strooien en op een temperatuur roken van ongeveer 50 graden Celsius. Ben je tevreden over het resultaat kun je heerlijk smullen van je eigen warm gerookte forel! Eet smakelijk!

Koop hier je verse forel om te roken


<< Ga terug

Onze producten

Gerookte vis

  • Gerookte paling
  • Gerookte Palingfilets
  • Gerookte Beekridder
  • Gerookte Makreel
  • Gerookte Zalm
  • Gerookte Forel

Verse vis

  • Bakpaling / Stoofaal
  • Verse Snoekbaars
  • Verse Beekridder
  • Verse Kabeljauw
  • Verse Zalm
  • Verse Sliptong
  • Verse Tonijn
  • Verse Zeebaars
  • Verse Roodbaars
  • Verse Dorade
  • Verse Schol
  • Verse Poon
  • Verse Zeewolf
  • Sashimi
  • Verse Zeetong
  • Verse Zeeduivel

Vis om te roken

  • Paling om te roken
  • Makreel om te roken
  • Ierse Aal
  • IJsselmeer Aal
  • Verse Zalm
  • Rode Poon
  • Verse Forel

Schaal & Schelpdieren

  • Hollandse Garnalen
  • Gamba
  • Oesters
  • Coquilles
  • Mosselen
  • Rivierkreeft

Overige

  • Soepen
  • Vissnacks
  • Diverse vissoorten
  • Visconserven
  • Rookovens
  • Boeken
  • Pakketten
  • Wijnen
  • Speciaalbier
  • Diepvries producten
  • Zeewier
  • Haring
  • Vissnacks
  • Sauzen
  • Vissalades

Facebook

Referenties

"De Ierse aal is echt fantastisch! Ik heb nooit eerder zo lekker paling gegeten"
Meer referenties

Veilig betalen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dilvis

Dilvis is een visbedrijf in Akersloot met een ambachtelijke rokerij. Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1884, is in 2011 met Palingshop.nl gestart, waardoor duizenden mensen nu eenvoudig online paling (en andere kwaliteitsvis) kunnen kopen. Ga naar de website van Dilvis.

Links

  • FAQ
  • Blog
  • Bestelling en verzending
  • Levende paling kopen
  • Algemene voorwaarden
  • Relatiegeschenken
  • Partners
  • Cookiebeleid

Contact Info

  • Palingshop.nl is onderdeel van Dilvis.
  • Kerklaan 40
  • 1921 BL Akersloot
  • IBAN: NL90 RABO 0129381012
  • KVK: 37052882
  • Email: [email protected]

© 2025. Palingshop.nl | Palingshop.nl is powered by

  • facebook
  • twitter
  • email

Beste bezoeker,

Wegens de enorme stijging van het aantal bestellingen door de lockdown en de beperkte capaciteit bij de postorderbedrijven kan Palingshop.nl helaas geen nieuwe bestellingen voor verzending meer aannemen voor de Kerst.

Onze viswinkel is de hele week geopend van 07.00 tot 16.00 uur. U kunt langskomen aan de Kerklaan 40 te Akersloot om vis af te halen.

Fijne Feestdagen gewenst namens het hele Team van Palingshop.nl